zoeken

UPS/no-break systeem

Hebt u de wens om een UPS of no-break systeem bij ons aan te schaffen, dan maken wij graag een begroting voor u. Afhankelijk van uw wensen, functionaliteit, redundantie, budget, opstellingsmogelijkheden en het benodigde vermogen met autonomietijd, bepalen wij de meest geschikte uitvoering van uw UPS no-break systeem.

Wij hebben jarenlange ervaring met alle merken en typen UPS systemen, opstellingen, typen belastingen en vermogens. Wij voeren onderhoud uit aan meerdere merken UPS en no-break systemen, zoals: Eaton, APC, MGE, GE/IMV, Chloride, Hitec en Piller UPS systemen.

B&A Services kiest afhankelijk van uw voorkeur en onze ervaring het meest geschikte en het meest efficiënte systeem voor uw toepassing. Wij hebben een goede relatie met genoemde merken en kennen de toegepaste technieken. Wij kunnen dus daadwerkelijk een onafhankelijk maar ook gedegen advies geven voor uw optimale noodstroomvoorziening.

Hieronder vindt u extra informatie over mogelijkheden in configuraties, technieken en autonomietijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies of begroting.

Configuraties
Single bedrijf opstelling
Fault tolerant opstelling
N+1 opstelling parallel redundant
2N opstelling parallel redundant

UPS Systemen, interne technieken
Dubbel conversie UPS
Delta conversie UPS
Line interactive UPS
Standby ferro UPS
Wij stemmen het systeem af op de gebruiker en de toepassing.

Batterijen en autonomie
Batterijen bepalen de autonomietijd bij statische UPS systemen. Wij leveren een autonomietijd vanaf 4 minuten. Langere autonomietijden zijn in principe ongelimiteerd te kiezen, echter batterijen hebben een eindige levensduur en zijn bij vervanging milieubelastend. Daarom adviseren wij u bij grotere autonomietijden de UPS no-break te leveren samen met een hierop afgestemd shortbreak noodstroomaggregaat .

Vliegwielen en autonomie
Vliegwielen kunnen batterijen vervangen, we spreken dan van dynamische of roterende UPS systemen. Vliegwielen worden in normaal bedrijf aangedreven door de netvoeding (vergelijkbaar met batterijlading). Bij uitval van de netspanning zorgt de middelpuntvliedende kracht ervoor dat de opgebouwde kinetische energie in het vliegwiel het vermogen voor enkele seconden kan doorleveren. Dit type UPS systemen heeft als voordeel dat er geen batterijen benodigd zijn, maar dat de autonomietijd zeer beperkt is tot maximaal ca. 10 seconden. Deze autonomie is voor uw bedrijf niet voldoende. Hierom wordt dit systeem altijd in combinatie met een snel startend noodstroomaggregaat of dieselmotor geleverd. Bij grotere systemen (> 750kVA) is het de moeite waard om statische en dynamische systemen naast elkaar te leggen. Dit doen wij graag voor u.
Voorbeelden van roterende UPS systemen zijn: Hitec, EuroDiesel, Piller en Active Power. Vliegwiel batterij systemen worden gevoerd door het merk Socomec. Deze technieken zijn bij B&A Services bekend.

B&A Services: een onafhankelijk gedegen advies voor uw optimale noodstroomvoorziening.


UPS Eaton 9390


UPS APC Galaxy 3500 serie


Active power Verticale Roterende UPS vliegwielsystemen


Kleine 3f droge belastingweerstanden


UPS no break batterijen opstelling


UPS systemen in buitenkast opstelling