Nieuwsbrief nummer 14 - oktober 2014


B&A, altijd stroom beschikbaar

B&A Services en B&A Supplies zijn uw partners als het gaat om noodstroomsystemen. Met ons team aan specialisten hebben wij alle kennis en kunde in huis om onze doelstelling 'Altijd stroom' aan u te bewijzen: van A-Z; zowel E als W; Before & After.

Met deze mailing bieden wij u een greep uit onze nieuwsitems aan die wij voor u interessant vinden. Voor tussentijds nieuws volgt u ons bedrijf via sociale media zoals Facebook, LinkedIn of onze websites www.baservices.nl en www.basupplies.nl.

Heeft u vragen of opmerkingen, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u namelijk graag.


UPS of NSA verhuur, inzet van tijdelijke noodstroominstallaties

Onze services reiken verder dan het neerzetten van een huuraggregaat of huur UPS. B&A implementeert tijdelijke noodstroominstallaties. Vooraf denken wij mee over de opstelling van systemen en waarop deze aan te sluiten. Het online brengen van de systemen gaat gepaard met omschakelplannen om de voeding zonder stroomonderbreking over te nemen. Indien nodig gebruiken wij hiervoor een speciale besturing of NEN3140 gereedschappen om aan alle online-klantwensen te kunnen voldoen.

Een tijdelijke noodstroomvoorziening is een project en zo behandelen wij dit ook. Het plaatsen, aansluiten, testen en inbedrijfstellen zit in onze dienstverlening. Deze maand leverden wij o.a. tijdelijke installaties voor een noodziekenhuis in België, ontzorgden wij een politie datacenter voor langere termijn, schoten wij te hulp na een brand bij het KNMI, namen wij de noodstroominstallatie bij Holland Casin. over tijdens een revisie en namen wij diverse UPS installaties tijdelijk over tijdens een defect, revisie of vervanging.


UPS huur opstelling 500kVA


Oplevering Datacenter Rotterdam

B&A Supplies leverde aan opdrachtgever Imtech de noodstroominstallatie voor een nieuw datacenter in Rotterdam. De A en B feed op zaal worden beiden door ups-en en aggregaten voorzien van noodstroom. De 400VAC SDMO generatoren zijn 1650kVA per stuk. De aggregaten zijn open opgesteld in de NSA ruimte met uitlaatdempers, coulissen geluiddemping en ruimteventilatie. De motorwaterkoelers zijn geplaatst op het dak, voorzien van n+1 koelerfans en vorstbeveiliging van de fans bij sneeuw of vorst. Het Kiwa brandstofsysteem bestaat uit 2 redundante grondtanks van elk 10.000liter en een Kiwa dagtank per NSA. Het leidingwerk naar de dagtanks is dubbel uitgevoerd en voorzien van spoel-, filter- en overpomp mogelijkheden tussen de tanks. De B&A APM8 besturing heeft een 12” kleuren touchscreen display en bevat alle functionaliteit voor noodstroombedrijf, testbedrijf en netparallel belast proefbedrijf. Ook is voorzien in een aanvullende besturing voor een aan te sluiten extern aggregaat. Van de plaatsing van de noodstroom-installatie is een mooi videoverslag gemaakt.


Video DC Rotterdam, klik op foto voor weergave


Ontwerp noodstroombesturingen in eigen huis

Een belangrijke dienst binnen ons portfolio is het ontwerpen en leveren van besturingspanelen voor noodstroomsystemen en algemene besturingen voor energievoorziening. Inmiddels verzorgen wij voor Brabant Water en Vitens voor 3 projecten de software, voor Oasen converteerden wij voor 4 projecten de noodstroombesturingssoftware van Schneider Modicon/Quantum PLC’s naar het nieuwe Schneider UnityPro 8.0.

In complexe nieuwbouwprojecten met vergaande functionaliteitseisen gebruiken wij naast gebruikelijke Kerys, Telys, Deep Sea, Comap of Woodward producten, veelal het nieuwe microprocessorsysteem APM8 met een 12” kleuren touchscreen display. Dit nieuwe, zeer betrouwbare, besturingssysteem is voorzien van alle beveiligingen, regelingen voor een breed scala aan motoren en biedt alle moderne opties voor redundantie, externe communicatie en afstandsbeheer. Monitoren kan zelfs met uw mobiele telefoon! Graag geven wij u een demonstratie van de mogelijkheden bij B&A te Houten.


Besturingspaneel ontwerp en test in eigen huis


Onderhoud van uw aggregaat

Het onderhoud aan noodstroominstallaties wordt vaak geassocieerd met mechanische motor werkzaamheden, zoals een olie- en filtervervanging. Natuurlijk is dit belangrijk, maar het blijft slechts een klein deel van het periodiek onderhoud. Een eventuele storing zal namelijk niet zozeer de motor betreffen; juist de elektrische onderdelen: het startsysteem, de zenders en vlotters, het koelwatercircuit en de omschakelbesturing zijn bron van de meeste storingen.

B&A gaat voor de beschikbaarheid van uw totale noodstroominstallatie en lijkt daarin de enige van Nederland te zijn. Wij adviseren u te letten op het totaalonderhoud inclusief de elektrische onderhoudswerkzaamheden: vanaf de brandstoftank tot en met de omschakelingin het paneel. Graag voorkomen wij een storing in uw installatie: het kan niet de bedoeling zijn dat uw dure installatie niet beschikbaar blijkt te zijn nét als de stroom uitvalt.
Met B&A, altijd stroom beschikbaar.


B&A, totaalonderhoud E&W


Hoe lang gaat uw installatie mee?

Een NSA motor gaat met het juiste onderhoud en beheer meer dan 30 jaar mee. Een besturingspaneel of UPS adviseren wij na 15 jaar echt te vervangen voor een betrouwbare beschikbaarheid. Revisies van de motor of alleen aan het koelsysteem van de motor, het vervangen van batterijen en capaciteiten in UPS systemen worden doorgaans eenmaal halverwege de levensduur uitgevoerd. Voert u dit groot onderhoud na circa 7 jaar niet uit, dan heeft dat echt consequenties voor de beschikbaarheid. Laat u adviseren, B&A heeft alle disciplines in huis.


Na 20 jaar: oud aggregaat, nieuwe besturing


Kan ik mij abonneren op deze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door u aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Wilt u onze nieuwsbrieven niet meer ontvangen dan kunt u zich hier afmelden.


      

B&A, altijd stroom beschikbaar

Volg ons voor korte nieuwsitems op


B&A Supplies
Vleugelboot 30 - 3991 CL Houten
Telefoon (030) 204 06 41 - fax (030) 204 06 42
info@basupplies.nl - www.basupplies.nl

B&A Services
Vleugelboot 30 - 3991 CL Houten
Telefoon (030) 657 94 86 - fax (030) 657 94 81
info@baservices.nl - www.baservices.nl