B&A Services

Nieuwsbrief, nummer 4, december 2008
 

‘Kredietcrisis vormt gevaar voor energievoorziening'

De energievoorziening in Europa loopt gevaar als nutsbedrijven niet voldoende blijven investeren in de infrastructuur. De komende 25 jaar is minstens 1 biljoen euro nodig om verouderde elektriciteits- en gasinfrastructuur te vervangen. De kredietcrisis brengt die investeringen mogelijk ernstig schade toe.

Dat concludeert adviesbureau Capgemini in zijn tiende editie van de toekomst van de Europese energiemarkt op middellange termijn. De kredietcrisis veroorzaakt volgens het bureau kortsluiting in de investeringscyclus, met als gevolg een gebrek aan productiecapaciteit en infrastructuur. Ook waarschuwt Capgemini tegen teruglopende investeringen in duurzame energie en in kernenergie. "Om dit te voorkomen moeten openbare voorzieningen en overheden vasthouden aan hun investeringsplannen in energieopwekking zonder kooldioxide", aldus hoofdonderzoeker Colette Lewiner.

Bron: ANP

 
 
 


Vleugelboot 30, 3991 CL Houten
t. 030 - 65 79 486, f. 030 - 65 79 481
info@baservices.nl / www.baservices.nl


DISCLAIMER
Deze informatie ontvangt u omdat u een relatie van ons bent. Het is onze bedoeling u zo goed mogelijk te informeren. Indien u dat niet wenst
klik hier

Sluit venster