B&A Services

Nieuwsbrief, nummer 3, juni 2008
 

Medewerker Frans de Haas:
Minder bureau, meer techniek

Frans de Haas had genoeg van zijn papieren baan. Zijn functie als technisch manager bij een datacenter veranderende steeds meer in een administratieve baan en het bezig zijn met techniek verdween teveel naar de achtergrond. Toen besloot Frans B&A Services te bellen om te informeren of ze hem daar konden gebruiken.

Het is woensdagochtend 7.45 uur. Frans is al een kwartier op weg naar het B&A-kantoor in Nieuwegein. Soms vertrekt hij vanuit zijn woonplaats Amsterdam en soms vanuit Almere waar zijn vriendin woont. Maar veel maakt het niet uit, hij is altijd minstens een uur onderweg.

“Ik begin meestal eerst op kantoor. Even koffiedrinken en daarna aan het werk. Omdat ik er bijna zes jaar uit ben geweest moet ik ervoor zorgen dat ik weer op de hoogte raak van de laatste technische ontwikkelingen. Daarom ga ik regelmatig met collega’s mee”.

Frans is projectmanager bij B&A Services. Zijn ervaringen als service-engineer uit het verleden en de managementervaring uit zijn laatste baan komen hier mooi bijeen. “Op deze manier kan ik weer fysiek met techniek bezig zijn én zaken regelen. Momenteel is B&A Services onder mee bezig om bij verschillende opdrachtgevers de bestaande besturing van de noodstroomsystemen te vervangen. Deze installaties stammen uit de jaren 80 en zijn nodig aan vervanging toe. Naast het daadwerkelijk in bedrijfsstellen van deze nieuwe installaties, dient er ook het nodige papierwerk geproduceerd te worden, zoals werkingsomschrijvingen en testprotocollen”.

Frans is begin maart bij B&A Services begonnen en heeft het er goed naar zijn zin. Hij kent de meeste medewerkers nog van vroeger. “Je weet wat je aan elkaar hebt en dat is belangrijk”.

In zijn vrije tijd speelt de 53-jarige Frans handbal. Ook al speelt hij 28 competitiewedstrijden per jaar, Frans noemt dit ontspanning. Daarnaast gaat hij graag op vakantie. “De afgelopen 5 jaar zijn we naar Kreta geweest. Het is daar tot in het najaar lekker weer en de sfeer is relaxed. Dan zit ik graag met een boek op het strand. Veel meer heb ik dan niet nodig”.

 
 

Sluit venster