zoeken

Accu's en batterijladers

Het startsysteem van dieselmotoren is (behoudens luchtstart) een 12 of 24 V DC systeem. Deze voeding zorgt naast de nodige startherhalingscapaciteit ook voor de hulpspanning bij spanningsuitval voor de besturingspanelen. De benodigde energie wordt opgeslagen in accu’s. Voor een betrouwbare noodstroomvoorziening is gebruik van de juiste accu kwaliteit en batterijladerkarakteristiek van wezenlijk belang.

Bij een statisch UPS systeem is de betrouwbaarheid van batterijen minstens zo belangrijk. Er zijn diverse typen accu’s. De een is meer geschikt voor een UPS toepassing, andere meer voor langdurige ontlading (accessoire accu), weer andere is geoptimaliseerd voor de start van een groot aggregaat.
Ook voor laders en batterijen geldt dat de systemen optimaal op elkaar moeten zijn afgestemd ten gunste van de betrouwbaarheid en levensduur van de accu’s.

B&A Services is hoofddealer van diverse batterij en laderfabrikanten die veelvuldig worden toegepast.
Optima – Hawker – Excide – Studer - Victron Energy – AAES - Intercel

Wij leveren de systemen, losse accu’s en complete batterijpakketten tegen een eerlijke prijs. Vraag naar de mogelijkheden.

UPS batterijvervangingen
B&A verzorgt het UPS onderhoud en bewaakt daarbij de batterijlevensduur en batterijconditie. Batterijvervangingen zijn in dit onderhoudscontract opgenomen of u krijgt van ons een advies en voorstel om de accuvervanging uit te laten voeren.

Twijfelt u zelf aan de conditie, betrouwbaarheid of autonomietijd van uw UPS systeem, leen ons dan in voor een batterij ontladingstest of inspectie/analyse bezoek. Mochten de accu’s aan vervanging toe zijn, dan kunnen wij deze natuurlijk voor u vervangen.

Er zijn nogal wat merken en configuraties van batterijen. B&A Services verzorgt elke batterijvervanging op de meest efficiënte wijze. Met eigen transport voeren wij de accu’s aan en milieuvriendelijk af. Onze UPS-engineer zorgt voor omschakeling en herinbedrijfstelling.

B&A Services: Wij weten hoe belangrijk de DC-voeding is voor een betrouwbare noodstroominstallatie. Daarom kiezen wij alleen voor de beste merken in accu’s en laders.

 


Victron AAES


Accu's


Optima start en accessoire accu batterij


Batterijtest UPS level3


UPS batterijen in kast 1MW